Bölgelerİlçelerİstanbul' un yerli turizm bölgesi Beykoz

İstanbul’ un yerli turizm bölgesi Beykoz

-

Reklam alanı - post 1spot_img

Beykoz kurye, İstanbul’un eski yerleşim yeri olan bir ilçesidir. Anadolu yakasının batısında, boğaz ve Karadeniz e kıyısı olan bir bölgedir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yapılan sanayi ağırlıklı çalışmaların etkisiyle fabrikaların çoğalması sonucu genelde işçi kesimin tercih ettiği yerleşim yeri olan Beykoz, son yıllarda üst gelir seviyesi kesimden de talep görmektedir.

Batıdan İstanbul Boğazı, doğudan Şile kurye , kuzeyden Karadeniz ve güneyden de Çekmeköy kurye, Üsküdar kurye ve Ümraniye kurye ilçeleri ile çevrelenmiştir. Denize kıyısı olduğu için herhangi bir geçiş güzergahında değildir. Özellikle Kuzey marmara otoyolu ile bölgede bir hareketlilik te olmuştur.

Denizden başlayarak yükselen engebeli arazisini Riva kurye, Küçüksu kurye ve Göksu kurye dereleri ile bölünmüştür. Özellikle İlçe ve yakın çevresinde ılıman ve kısmen yağışlı iklim türü vardır. Sahil ve ormanlık alanları yaz mevsiminde sürekli yerli turist almaktadır. Özellikle Yakın çevreden gelen insanların şehirden gelmesi gereken ihtiyaçları için kurye kullanmaktadırlar.

Gezmek için ideal yerler

Beykoz kurye merkezindeki Abraham Paşa Korusu çeşitli turistik tesislerle yeniden düzenlenmiştir. Kanlıca kurye Mihrabad Korusu Boğaz manzaralı görünümüyle en gözde mesire alanları arasında yer almaktadır.

Anadolu Hisarı kurye Beykoz kurye ve Yalı köy kurye kadar birçok özel mülk bulunmaktadır. Bölgedeki tarihi yalılar, Boğaz görünümüne güzellik katmaktadır. Özellikle bu bölgeden Şehrin her yerine sürekli kurye kullanımı yapılmaktadır. Bireysel kullanan kurye ihtiyacı da bu bölgede sıkça kullanılmaktadır.

Anadolu Kavağı kurye, Anadolu Feneri kurye, Poyraz Köy kurye, Riva kurye önemli turistik yerlerdir. Cumhuriyet Köyü, Değirmen Dere kurye, Bozhane, Göllü Köyü, Akbaba köyü kurye yerel yerleşim bölgeleridir. Polonezköy kurye en çok ilgi çeken mesire alanlarıdır.

Akbaba Köyü’nde bulunan Akbaba Sultan Türbesi ve Mescidi, Anadolu Kavağı Yuşâ Tepesi’ndeki Yuşâ Türbesi, Kanlıca’daki İskender Paşa Türbesi ve Camii, Dereseki Köyü’ndeki Kırklar Baba Türbesi, Orta Çeşme’deki Uzun Evliya Türbesi çok sayıda ziyaretçi çeken yerledir. Türkiye’de Kültür ve Tabiatı Koruma Vakfı’nın belirlediği anıtsal ve korunmaya değer ağaçlar dan Kaymak Donduran da 200 yaşındaki Kestane Ağacı, Beykoz Çayırı’ndaki 200 yaşındaki Çınar Ağaçları örnek verilebilir.

 

Görsel alıntıdır

reklam alanı post 2spot_imgspot_img

Yazılar

Maltepe de Kurye Nasıl Çağrılır

Maltepe de kurye anadolu yakasında gelişmiş bir bölge olan Maltepe yi kapsamaktadır. Denize kıyısı olan ve sınırlarında aydos ormanlarının...

Sosyal Medya Kuryeleri

Sosyal medya kuryeleri ni günümüzde her köşe başında görebiliyoruz. Ancak ister istemez dışarıda gördüğümüz her motosikletliye kurye muamelesi yapabiliyoruz. Özellikle iş tanımını bilmediğimizden haberlerde, sokakta gördüğümüz her motosikletliye kurye diyoruz.

Giyilabilir Kurye Ekipmanları

Kurye her mevsimde önce kendi sağlığını düşünmek zorundadır. Çünkü çalışabilmenin esası sağlıklı olmaktadır. Bu yüzden Kurye giydiği kurye elbiseleri ni mümkün olan en kaliteli seçmektedir.

Kurye ve kuralları

Kurye ve kuralları nın kocaman bir yelpazeye benzediğini biliyoruz. Amacı sadece gönderiyi teslim etmek olan elamanın uyması gereken kurallardan bahsediyoruz. Tabi bazı kuralların da kuryeye uyması isteniyor ki bu bizce geçerli değildir.
reklam alanı post 3spot_imgspot_img

Etiket bulutu

bunlara da bakabilirsin..BENZER YAZILAR
hepsi bizimle, hepsi seninle ilgili!